Vastagbélgyulladás kezelése

Hogyan segítünk?

EAV-diagnosztika segítségével kimutatható a bél elváltozása, megállapítható a vastagbélgyulladás.

Meghatározható a vizsgálat során, hogy melyek azok az izopátiás, homeopátiás szerek, melyekkel eredményesen kezelhető a gyulladás, a fekélyes elváltozás, mind pedig a vérzés.

A kezeléssel jelentős javulás érhető el, és a beteg hosszútávra panaszmentessé tehető.

Makacs, súlyos gyulladás esetén kiegészítő terápiaként eredményesen alkalmazható a homeopátia.


A betegségről általában:

A fekélyes vastagbélgyulladás a belek idült, gyulladásos megbetegedése. A gyulladás kizárólag a belek belső bélését alkotó nyálkahártya felszínét érinti, amelyen hámhiányok, fekélyek alakulnak ki.

A betegség általában a fiatal felnőttkorban kezdődik, az örökletes hajlamon túl fontos szerepet játszanak a kialakulásban a környezeti tényezők.
A betegség kiújulása többnyire valamilyen pszichés stressz következményeként lép fel. 

Fekélyes vastagbélgyulladás esetén a tünetek fellángolása és teljesen panaszmentes, - hetekig vagy akár évekig tartó - nyugalmi időszakok váltakozása jellemzi a betegséget.


Tünetek lefolyása:

Enyhe formájában az egyetlen tünet a véres, gyakori, lágy széklet és előfordul, hogy csak vér ürül.

Közepesen súlyos formában a véres székürítés csaknem mindig görcsösen erőltetett jellegű. A székletek száma nagy, a beteg általános állapota romlik, lázas, étvágytalan, fogy. A vérvesztés miatt vérszegénység, ezenkívül fehérjehiány alakul ki, káliumvesztéssel.

Súlyos formában már nincs tünetmentes periódus, súlyos toxikus állapot alakul ki. Ezt az állapotot konzervatív módon általában már nem lehet befolyásolni, ezért csak a műtét jön szóba.


A betegség lefolyása során különböző szövődmények alakulnak ki:

  • Vérzés: néha masszív vérzés is előfordulhat, nagy felszínről igen nagy a vérveszteség, ezért ilyenkor csak a vastagbél eltávolítása a megoldás.
  • Heveny béltágulat: valószínűen a bél beidegzését végző idegdúcok elpusztulásának következményeként a vastagbél hirtelen eredeti tágasságának többszörösére tágul.
  • Bélszűkület: az ismétlődő hegesedés miatt jön létre, de mivel hasmenés a jellemző állapot, sokáig tünetmentes lehet.
  • Májkárosodás májzsugorodás és az epeutak gyulladása is előfordul.  Szemelváltozások: visszatérő kötőhártya-gyulladások, szaruhártya- és szivárványhártya-gyulladás egyaránt lehetséges.
  • Rákos elfajulás: hosszú ideje, legalább 10 éve fennálló megbetegedés esetén számolnunk kell a rákos átalakulással, ezért a betegeket rendszeresen  ellenőrizni kell, legalább évente.

Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Látogatottság

Oldalainkat 18 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: