Migrén / Fejfájás kezelése

A migrén, fejfájás gyakori panasz. A köztudatban általában a női problémaként tartják számon, pedig férfiakat és gyermekeket is érint. Ezért is fontos, hogy betegeink kezelése személyre szabottan történjen.


Hogyan segítünk?

EAV-diagnosztikával felmérjük a szervezetben lévő idegrendszeri, hormonális, emésztőrendszeri eltéréseket, melyek ehhez a  betegséghez köthetők.

Meghatározzuk azokat a homeopátiás, izopátiás szereket, melyek az egyensúly teremtésében segítenek.

Fontos szerepe lehet a kineziológiának, Bach virágterápiának a lelki problémák oldásában.

Érdemes odafigyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, ásványi anyagokra nyomelemekre, vitaminokra, segítünk ennek átgondolásában.

Amennyiben a migrén oka gerincdeformitás, javaslatot teszünk gerincgyógyító felkeresésére.


A migrén meghatározása:

Azt a fejfájást nevezzük migrénnek, amely a fej egyik oldalán jelentkezik, erőssége a tompa nyomástól a lüktető fájdalomig terjed, legalább 4-72 óra hosszan tart és minimum öt alkalommal előfordult már.

A betegek többsége nehezen vagy alig tudja ellátni napi teendőit, legjobb, ha sötét, nyugodt szobában le tudnak feküdni, ahol nem zavarja őket senki.

A betegek egy része a rohamokat már egy nappal előre megérzi, elsősorban hangulatváltozás hívhatja fel a közelgő rohamra a figyelmet.


A migrén tünetei:

  • a fájdalom a tarkóról a fej hátsó részére húzódik,
  • a fájdalom féloldali, a szem, illetve a halánték régiójába lövellő,
  • a csaknem elviselhetetlen fájdalom néhány órától napokig tart,
  • rosszulléttel és/vagy hányással jár együtt,
  • egyensúlyzavarok, valamint
  • fényérzékenység és látászavarok lépnek fel,
  • a végtagok zsibbadása, gyengesége, beszédzavar is előfordulhat.

A migrént kiváltó tényezők:


Hosszú ideig a lélek betegségének tartották, de ma már biztosan tudjuk, hogy nem erről van szó, de az igaz, hogy szellemi vagy lelki megterhelés a rohamokat kiválthatja. 

Mai tudásunk szerint a migrénre való hajlam öröklődik, ennek genetikai alapjáról is vannak már ismereteink, de még számos megválaszolatlan kérdés vár tisztázásra. 

A genetikai "hiba" következménye az agy csökkent energiatartaléka, ami könnyen kimeríthető, ezáltal az ismétlődő környezeti ingerekhez való alkalmazkodás képessége sem működik tökéletesen. 

Ezeken kívül biztosan szerepet játszanak a hormonális változások, hiszen sok nőnek csak a menseshez kapcsolódóan van migrénes rohama, ugyanakkor a terhesség és szoptatás ideje alatt egyáltalán nincs.

Bizonyos ételek (sárga sajtok, csokoládé), alkohol, rendszertelen táplálkozás, kevés alvás, időjárási frontok a rohamokat szintén kiválthatják, de ezekre mindenki különböző mértékben érzékeny.


Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Látogatottság

Oldalainkat 39 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: