Klimax kezelése

Az európai emberek többsége félelemmel gondol a 40-50 éves kor táján jelentkező hormonális eredetű élettani változásokra. Pedig lehet ez az időszak a kiteljesedés, a megújulás időszaka is! Ebben szeretnénk segíteni.

Hogyan kezeljük betegeinket?

EAV-diagnosztika segítségével  a hormonális rendszer gyenge pontjai megállapíthatók, de fontos a többi meridián állapotát is vizsgálni.

A mérés során meg tudjuk határozni,  milyen homeopátiás, izopátiás szerek hoznak enyhülést a panaszokra, vizsgálhatók az ásványi anyagok hiánya is.

A változó kor lelki következményeit, önértékelési gondjait homeopátiás tanácsadással ill. kineziológia oldással lehet támogatni.

Ebben az időszakban különösen fontosnak tartjuk a szakorvosi vizsgálatokat (laborvizsgálatok, vérnyomás ellenőrzés, UH diagnosztika, csontritkulás szűrés, nőgyógyászati-urológia vizsgálat stb), melyekre a Voll-diagnosztika alapján teszünk javaslatot.

Táplálékkiegészítőkkel, étrendbeli tanácsokkal segítünk az esetleges tápanyag, nyomelem, ásványi anyaghiányokon, hiszen a változó kor panaszait e hiányok súlyosbíthatják.

Női klimax

A nők többségénél 45 éves kor körül jelentkeznek a változó korra jellemző korai tünetek.

A női nemi hormont termelő petefészkek működése fokozatosan csökken.

Egyre ritkábbá válik a korábban minden havi ciklusban bekövetkezett peteérés.

Bőségesebbé és elhúzódóbbá válik a menstruációs vérzés, az egyes vérzések közötti időszak megnyúlhat vagy megrövidülhet, majd a peteérés teljes leállását követően a havi vérzés nem jelentkezik többé.

Női klimax okozta panaszok:

Legáltalánosabb tünetek, melyek gyakorisága intenzitása változó, a hőhullám, verejtékezés, visszatérő fejfájás, álmatlanság, szívdobogás-érzés és szédülékenység.

Az ösztrogén-hiány következtében a bőr elvékonyodik, szárazabbá válik és emiatt fokozottabban ráncosodik. A húgyhólyag és a hüvely nyálkahártyáján könnyebben alakul ki gyulladás.
A testi bajok gyakran mentális zavarok, pl. depresszió, ingerlékenység, indítékszegénység és idegesség kialakulásához vezetnek.

Férfi klimax

Az alacsony tesztoszteron szinttel összefüggő állapot, mely általában a 40 éves vagy annál idősebb férfiaknál jelentkezik. A csökkent hormonszint következtében olyan tünetek jelentkeznek, melyek jelentős életminőség romlást eredményezhetnek.

Mivel ez a jelenség egy olyan életszakaszban történik, amikor sok férfi elkezdi megkérdőjelezni értékeit,  elért eredményeit és életének további irányvonalát, ezért gyakran nehéz megállapítani, hogy a bekövetkező változások hátterében szervi okok vagy esetleg csak külső tényezők állnak.

Férfi klimax okozta panaszok:

A tesztoszteron-hiány mind pszichés -, mind szervi -, mind pedig szexuális problémákat okozhat.

A hormonszint csökkenés következtében kialakuló testi változások, - az erőteljes izzadás, szédülés, álmatlanság, fejfájás, fáradékonyság, erősebb szívdobogás, magas vérnyomás valamint a test alsó részén, a has és a csípő tájékán megmutatkozó zsírlerakódás, szexuális energia csökkenése, csontritkulás - fokozatosan jelennek meg.

Mindezekhez még a szellemi kapacitás, a memória romlása, depressziós hangulat, hullámzó kedélyállapot, ingerlékenység is társulhatnak.

Fontos, hogy a férfi maga is akarjon tenni azért, hogy ez az állapot ne állandósuljon!
Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Látogatottság

Oldalainkat 5 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: