Ízületi gyulladás kezelése

Az ízületi panaszok napjainkban már nem csak az idősebb korosztály problémája, nagyon sok fiatal számol be fájdalomról, egyre több gerinc, ízületi deformitással küzdenek. Szerepet játszik ebben a mozgásszegény életmód, táplálkozás, stressz.

Hogyan kezelünk?

EAV-diagnosztikával lehetőség van elkülöníteni az ízületet érintő gyulladás ill. kopás jeleit.

Meghatározzuk, hogy melyek azok a homeopátiás, izopátiás szerek, melyek az ízületet támadó kórokozók legyőzését teszik lehetővé, és segítenek a tünetek enyhítésében.

Kineziológiával segítjük azokat a lelki tényezőket, melyek a mozgásszervi problémákat rontják.

Kutatunk az esetleges anatómiai eltérések után, javaslatot teszünk mozgásszervi rehabilitációra, gerincgyógyászatra.

Megbeszéljük azokat a lehetőségeket, amelyek a táplálkozásban rejlenek.

Az ízületek betegségét általában fájdalom és mozgáskorlátozottság jelzi. Ennek alapján az ízületi problémáknak három csoportját különíthetjük el:

Egyszerű ízületi fájdalom:

Ilyenkor különösebb elváltozást nem lehet észlelni a fájdalmon kívül. Hátterében leggyakrabban sérülés vagy túlterhelés áll. De oka lehet pl. időjárás-változással kapcsolatos nyomáskülönbség, máshonnan az ízületbe sugárzó fájdalom is (pl. nyaki porckorong-probléma erős vállfájdalmat okozhat). Hiába jelentkezik egy konkrét ízület fájdalmassága, a hiba nem mindig az adott ízületben rejlik.

Porckopás okozta ízületi fájdalom:

Magyarországon kb. egymillió embert érint. A csontok felszínét borító porc kopásos megbetegedésben feltöredezik, egyenetlenné válik. Emiatt a mozgás fájdalmassá és nehézkessé válhat, illetve az ízület merevsége és deformálódása alakulhat ki.

Az ízület előzetes sérülése, mozgásszegény életmód, az elhízás, az egyoldalú terhelés sokszor szerepel kiváltó tényezőként.

Az ízületi kopásra jellemző a bemozgatási fájdalom. Ilyenkor hosszabb ülés, pihenés után az elinduláskor fájdalom jelentkezik, de néhány mozdulat után enyhül, azaz az ízület "bejáratódik". A porckopás gyulladásos fázisában az ízület esetleg meg is duzzadhat az ízületi folyadék felhalmozódása miatt.

Gyulladás okozta ízületi fájdalom:

Nyugalomban, pihenés alatt intenzív fájdalom jelentkezik és a fájdalom mozgatásra csökken. Jellemző még a duzzanat, az ízület melegsége, vörössége. Találkozhatunk izoláltan egy ízület gyulladásával (pl. ízületi fertőződés esetén), de gyakran több ízület egyidejű gyulladása alakul ki. Az utóbbiak során részletes kivizsgálás kell, mivel súlyos immunológiai, belgyógyászati vagy egyéb megbetegedésre derülhet fény. Ide tartozik pl. a  köszvény,  illetve a sokízületi gyulladás.  A kutatók az utóbbi időben összefüggést fedeztek fel egyes ízületi gyulladások és a Chlamydia baktérium fertőzése közt.
Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Látogatottság

Oldalainkat 38 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: