Homeopátiás Orvoslás

"Ugyanazon dolgok, amelyek a betegséget okozzák, meg is gyógyítják azt." (Hippokrates)

"Ami nagy adagban méreg, kis adagban orvosság." (Paracelsus)


A hagyományos orvoslás az egyes betegségeket, tüneteket gyógyítja, ellenük harcol, pedig ezek jelzik az egyensúly megbomlását. A tünetek elhárításával a betegség nem szűnik meg, a mélyben tovább zajlik a folyamat.

Ha az egyensúlyvesztést lelki okok indították el, nem elég az általa létrejött fizikális betegséget gyógyítani, tüneteit megszüntetni. Az egészség visszaállításához az egész embert kell gyógyítani, ez vezet igazi gyógyuláshoz.

A holisztikus szemléletű gyógymódok - mint a homeopátia is - erre a teljességre törekszenek. Alapelveinek kidolgozása Dr. Hahnemann német orvos, gyógyszerész nevéhez kötődik.

A homeopátia olyan terápia, ami két fogalomra épül, a hasonlóság jelenségére, és a végtelen parányi dózisokra.

A homeopátiás orvosságokat erősen hígítva alkalmazzák.

A homeopátiás gyógyszereket növényi, állati és ásványi eredetű alapanyagokból állítják elő.

A homeopátiás kezelés célja öngyógyító képességünk serkentése és erősítése. A homeopátiás gyógyszer a szervezet öngyógyító törekvéseit támogatja, miközben a hagyományos terápiával ellentétben nem nyomja el a tüneteket.
A homeopátia során a kezelés nem csak a beteg szervre irányul, hanem a testi-lelki harmónia teljes visszaállítására törekszik, valamint a szervezet veleszületett hajlamaiból adódó betegségek megelőzésére is szolgál, miközben mérgezőanyagoktól és mellékhatásoktól mentesen gyógyít.
Akut betegségnél a szervezet immunrendszerét erősíti, nem nyomja el a betegség tüneteit, hanem segíti a gyógyulási folyamatokat.

Elhúzódó, krónikus betegségek esetén a betegség lefolyását enyhíti, megállítja azt, és az újabb megbetegedési hajlamot csökkenti, visszaállítja az egészséges egyensúlyi állapotot.
A homeopátia önállóan és más gyógymódokkal párhuzamosan is alkalmazható, egységes szemléletű, természeti törvényen alapuló gyógymód, amely akut és krónikus betegségek gyógyítására egyaránt alkalmas.

További infó :
A homeopátia leírása, előnyei, hátrányai, egyéb cikkek a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.


Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Látogatottság

Oldalainkat 8 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: