Hólyaghurut kezelése

A hólyaghurut (cystitis) nőknél igen gyakori, minden ötödiknél évente legalább egyszer jelentkeznek húgyúti panaszok. Ha nem megfelelően kezelik, a hólyaghurut könnyen visszatérővé válhat.

A nők felfázása általában gyorsan és jól kezelhető megbetegedés. Azonban ha elhanyagolják, "örök" problémákat okozó krónikus megbetegedésbe mehet át.

Figyelemre méltó, hogy még a tünetmentes nők 2-4%-nál is magas a vizeletben található baktériumok száma, ami fel nem ismert fertőzésre utal.

Legtöbb orvos antibiotikumot ír fel hólyaghurut kezelésére. Kutatások bizonyítják, hogy az antibiotikum inkább elősegíti a visszatérő hólyaghurut kialakulását. Megzavarja a hüvely flóráját, és támogatja az antibiotikumnak ellenálló E. coli elszaporodását. Az antibiotikum általában tönkreteszi a húgycső külső felét borító és védő baktériumpajzs működését.


Hogyan fogunk hozzá a kezeléséhez mi?

EAV-diagnosztika segítségével megállapítjuk, hogy milyen mikrobák (baktérium, vírus, gomba), illetve esetleges nőgyógyászati gyulladások állnak a probléma hátterében.

A vizsgálat során megállapítjuk, hogy melyek azok a homeopátiás, izopátiás szerek, melyek segítségével megszüntethető a kórokozók aktivitása.

Kineziológia segítségével keressük azokat lelki problémákat, amelyek a tünetek időnkénti fellángolását okozzák.

A kezelést organikus táplálék-kiegészítőkkel, Schüssler-sókkal, és Bach virágterápiával egészítjük ki, erősítve ezáltal az immunrendszert.

A hólyaghurut többnyire bakteriális, vírusos vagy gombás fertőzés következtében kialakuló gyulladásos megbetegedés. Hátterében sokszor hideg hatás, elégtelen higiéné, vagy valamilyen hajlamosító tényező (húgyhólyagkő vagy -homok, vizeletpangás, intenzív szexuális élet, a hólyag túltelítettsége) is állhat.

A betegség a nőket sokkal gyakrabban érinti, mint a férfiakat.

Mivel a húgycső mind a hüvelyhez, mind pedig a végbélnyíláshoz közel helyezkedik el, a hüvelyflóra megváltozása miatt megtelepedett, illetve a vastagbélben található kórokozók, baktériumok könnyen átjuthatnak, és a hólyag nyálkahártyájának megvastagodását idézhetik elő.


A hólyaghurut tünetei:

  • gyakori vizelési inger, ezzel együtt csak kevés vizelet ürül,
  • hirtelen jelentkező, nehezen visszatartható vizelési inger,
  • vizeletürítéskor csípő érzés, alhasi fájdalom,
  • kellemetlen szagú vizelet,
  • zavaros, esetleg sötétebb színű, sőt véres vizelet.


Fokozott folyadékbevitellel elősegíthetjük például a húgyutak tisztulását, és csökkenthetjük a kórokozók számát.

A tünetek enyhítésére alkalmazhatunk gyógyteákat, hidroterápiás módszereket.


Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Látogatottság

Oldalainkat 45 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: