Epehólyaggyulladás Kezelése

Nem kell epehajtó tablettákat szednie,görcsoldón élnie,szenvednie a hátba sugárzó fájdalomtól!


EAV-diagnosztika segítségével ki tudjuk mutatni, hogy mely baktériumok tartják fenn a gyulladásos folyamatot

meg tudjuk állapítani, hogy az epehólyag mely részén alakult ki a gyulladás, így differencial diagnozishoz is jutunk

A vizsgálat során meghatározzuk, hogy melyek azok a homeopátiás, izopátiás szerek, melyekkel eredményesen tudjuk kezelni a gyulladást.

A kezelés során csökkentjük a magas koleszterin szintet, ezáltal csökkentve kockázatát a koleszterin kövek kialakulásának, valamint az érrendszeri károsodásnak.

Mind a kőképződésben, mind a gyulladásos folyamatoknál jelentős szerepe van a táplálkozásnak, ezért a kezelést étrendi tanácsadással egészítjük ki.


Az epekövesség az európai népesség 15 százalékát érinti. Gyakrabban fordul elő a nők körében, kockázati tényezőt jelent az elhízás, a magas vérzsír értékek, a terhesség és a szoptatás időszaka, valamint a drasztikus fogyókúra.

Az epehólyag-gyulladás kialakulásának okai:

Az epehólyagban elhelyezkedő kövek állandóan izgatják az epehólyagot belülről bélelő nyálkahártyát, és így idült gyulladást tartanak ott fenn.

Amennyiben a kő gátolja az epeelfolyást, a különböző kórokozók, könnyen elszaporodnak a pangó epében, és megfertőzik a legyengült nyálkahártyát és heveny gyulladást okoznak.

Kövesség nélkül kialakult gyulladásért, a hólyagba véráram útján eljutó kórokozók a felelősek.

A különböző betegségek, mint a cukorbetegség, az epevezeték krónikus szűkülete, a szív és érrendszeri betegségek hajlamosítanak a gyulladás kialakulásra.


Az epehólyag-gyulladás tünetei:

Az idült gyulladás mérsékeltebb, de hosszan fennálló vagy ismételten visszatérő panaszokkal jár, ilyen a krónikus hasi diszkomfort érzés, puffadás, hányinger, görcsök.

A heveny gyulladás hirtelen kialakuló, jobb bordaív alatti vagy gyomorszáj környéki fájdalommal jár, mely sokszor a jobb váll vagy lapocka felé sugárzik ki. A fájdalmas terület nyomásra érzékeny. A legtöbb beteg hányingert vagy hányást, valamint lázat tapasztal.

A gyulladás szövődménye lehet a hasnyálmirigy gyulladása is. A régóta fennálló kövek és a gyulladás fokozhatja az epehólyagrák kialakulásának valószínűségét.


A legfontosabb a megelőzés!

Az epehólyag-gyulladás megelőzése gyakorlatilag egyet jelent az epekövek kialakulásának megelőzésével. Mivel az elhízás a legfontosabb kockázati tényező, a rendszeres testmozgásnak és az egészséges táplálkozásnak van ebben nagy szerepe.


Az epehólyag-gyulladás kezelése :

Aki tudja magáról, hogy epekövei vannak, annak zsírban és kalóriában szegényebb, könnyű, nem túl fűszeres ételeket kell fogyasztania.

Az enyhébb epegörcs fájdalomcsillapítókkal és görcsoldókkal általában megszüntethető,

A tünetei fél-egy napon belül kezelés nélkül is elmúlnak, azonban ilyenkor nagy a kiújulás veszélye. Érdemes tehát már gyengébb panaszoknál is szakszerű segítséget kérni.
Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Látogatottság

Oldalainkat 46 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: