Endokrinológia I


Endokrinológia, és anyagcsere betegségek kezelése holisztikusan


› Endokrinológiai szakrendelés

Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek – leginkább a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigyek, a mellékvese, a hasnyálmirigy – működésének élettanával, azok betegségeivel foglalkozik.

Belgyógyász szakorvos –endokrinológus szakorvos jelölt vagyok és mivel  komplementer medicinával is foglakozom, én egy kicsit másként is látom a hormonális eltéréseket.

Főleg pajzsmirigy (Hypothyreosis,Hyperthyreosis, Hashimoto-Thyreoditis), nőgyógyászati hormonális eltérésekkel, az inzulin háztartás zavaraival valamint a serdülőkor jellegzetes problémáival foglalkozom. Vizsgálat során nem csak a tényleges labor eltéréseket látom magam előtt, de EAV készülék segítségével a még ki nem mutatott, de már tüneteket okozó functionális zavarokat is kimutathatóvá tudom tenni. Ilyen esetekben gyógyszeres kezelés még biztosan nem kell, de homeopátia és életmód váltás segítségével lassítható a folyamat, sőt bizonyos esetekben gyógyszer nélkül is megoldódik a probléma.

Nem kerülhető ki a tartós stressz hatására kialakuló eltérések sem, hiszen számos betegség kialakulásában játszik szerepet a kóros neurohormonális szabályozás. Pl.elhízás, 2-típusú diabetes, gyulladások,allergia,depresszió.

A stressz hatására bekövetkező neuroendokrin változásokban:a hypothalamus-hypophysis –mellékvese tengely és a szimpatikus idegrendszer vesz részt.

Az adrenocortikális rendszer tartós aktiválódása inzulinrezisztenciához és obesitáshoz vezet. Ezen kórfolyamatok korai felismerése és a fokozott fizikai aktivitás jelentheti a fenti betegségek megelőzését.

Vizsgálat során mind ezen eltérésekre találunk utalásokat és elindíthatjuk a folyamat vissza fordítását.


Rendelésre kérem hozzák magukkal a már korábban készült leleteiket, esetleges zárójelentésüket, hogy igazán holisztikus szemlélettel közelítsük a „kezelhetetlen„ eltéréseket.Dr.Márián Alexandra - Belgyógyász-endokrinológus-háziorvos szakorvos, homeopáthiás orvos
Látogatottság

Oldalainkat 5 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: