EAV / Voll-féle diagnosztikai eljárás

EAV vagy/ és Voll-féle diagnosztikai eljárás esetleg biogyógyászati természetgyógyászati módszer?

Hogyan nevezzük ezt a módszert? Mindenki Voll diagnosztikát csinál –e , aki arra alkalmas készülékkel dolgozik? Ki ért jobban az eszköz kezeléséhez? Aki drága készülékkel dolgozik vagy akinek tapasztalata van a működtetésében, de olcsóbb készüléke van, mint másnak? Mit ér a vizsgálat, ha nincs mögötte alapos orvosszakmai tudás?

Úgy gondolom megér ez a probléma egy kis okfejtést, hiszen sokan vannak akik „Voll-diagnosztikával”foglalkoznak. Csak szét kell nézni a neten és több oldalnyi hirdetést találunk kezelésre és készülék vételére is.

Mindegy hogyan nevezzük is, ha az a Nakatani féle pontok mérési tapasztalatain alapul, és a kínai klasszikus meridiánok pontjait veszi  mérései alapjául,akkor mindenki aki ezzel foglalkozik Voll-dignosztikát csinál. az arra alkalmas készülékkel. Nakatani munkásságát maga dr.Voll is elismerte műveiben.

Az elektroakupunkturás  állapotfelmérés elvi alapját Dr. Reinhold Voll kutatási eredményei képezik. A róla, Voll-mérésnek elnevezett eljárás során a kínai meridiánok, akupunktúrás pontok és a hozzájuk rendelt szabályzókörök alapján lehet tájékozódni a szervezet és az egyes szervek állapotáról.. A klasszikus kínai akupunktúra arra az alaptézisre épül, hogy az egészség záloga az élő szervezet energetikai egyensúlya. Dr.Voll ezen a nyomon indult el: feltételezte, ha veszi a kínai terápia eredményeit, majd hozzáadja a modern eszközöket,  akkor pozitív módon avatkozhat be a szervezet energiarendszerébe.

Számítógépes program segítségével, csaknem egy óra alatt feltérképezhető az emberi szervezet energetikai helyzete. Az eljárás holisztikus szemléletű módszer, tehát az egész szervezetet vizsgálja. Már akkor jelzi a szervezetben készülődő betegséget, amikor még nincs tünete, nincs pozitív laboratóriumi vagy más lelete.

A mérés során az ismert akupunktúrás pontokra ingeráramot bocsátanak, s közben egy speciális műszerrel mérik a szövetek vezetőképességét. Ezzel az adott pontokhoz és meridiánhoz tartozó szervek funkcionális állapotáról és szabályozhatóságáról kapunk képet. Számtalan problémára kaphatunk választ ezzel a diagnosztikai eljárással.

A mért eredmény nem valamely betegségre utal, hanem az adott szervnél, illetve szervrendszernél zavaró tényező jelenlétét mutatja. A zavaró tényezők gátolják a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A készülékkel könnyen lehet a kezeken, lábakon vagy a test bármely részén található akupunktúrás pontokon elektromos vezetőképességet mérni.

A ’90-es évek közepe és vége tájékán hazánkban az akkori orvos továbbképző intézetben oktattak Voll-féle elektro-acupunkturát. A képzés végén pedig bizonyítványt kaptak a hallgatók az elvégzett kurzusról. Én és sokan mások is részt vettünk ezen a képzésen. Azóta ez a képzés megszűnt. Az oktatást olyan szakemberek végezték, akik ma az alternatív medicina oktatása területén és elismeréséért sokat tettek. Azok az orvosok, akik ott tanultak, ha jelenleg is foglakoznak ezzel a módszerrel, akkor ismeretük kb.15 évre tekinthet vissza, nem beszélve azokról, akik oktatták is. Ennyi idő alatt rengeteg tapasztalatra és tudásra lehet szert tenni, nem csak az EAV/Voll területén, hanem a klasszikus orvostudomány területén is. A tudást mindig lehet fejleszteni, kell is, mert ezek nélkül hiteles Voll-féle mérést,eljárást,diagnosztikát használni nem lehet. A tudás mindig az, amit az ember az egyetemen tanul. Az orvostudomány „nem szájhagyomány”útján terjed azt meg kell tanulni. Szerencse, ha ehhez olyan mentorai vannak és voltak az embernek élete során, akiktől sokat lehet tanulni és tudásuk, tapasztalatuk példamutató. Nekem szerencsére ebben volt részem. Visszatérve tehát a kezdeti okfejtésre! Szerintem minden készülék, ami a Voll-féle eljáráson alapul, és azt diagnosztikára használják az Voll-diagnosztika. Lehet ezt máshogy eladni, fényezni, jelentőségét fokozni, de mégis van mögötte valami más, ami mindennél fontosabb. Az orvos és a tudása, ami hitelessé teszi a vizsgálatot. Ez esetben mindegy mivel történik a vizsgálat, lehet ez a legdrágább eszköz vagy a legolcsóbb készülék akár! Talán illik ide az a mondás, „ha a Jóisten is úgy akarja, a seprűnyél is elsül”, csak értsünk hozzá.

Dr. Márián Alexandra


Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Látogatottság

Oldalainkat 45 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: