Condyloma acuminatum

A végbélnyílás körül és a nemi szerveken előforduló vírusszemölcsöket nevezzük kondilómának.
A vírus fertőzés következményeként karfiolszerű növedékek, szemölcsök alakulnak ki. Főleg sexuális érintkezés útján terjed, a korokozó a humán papillóma vírus (HPV).
A fertőzés idejét nehéz meghatározni, több hónap is lehet, de akár hosszú ideig is rejtve maradhatnak. A látható kondilómákat minden esetben kezelni kell, mert folyamatosan növekednek és terjeszkednek és rákmegelőző állapotnak tekinthető.
A rákos daganatok hüvelyben, a méhnyakon, a szeméremtesten, a hímvesszőn vagy a végbélben, a szájüregben szűrés során fedezhetők fel, a korai stádiumban levő elváltozásokat eredményesen tudjuk gyógyítana és kezelni alternatív megoldásokkal, pl. homeopátiás szerekkel. Mielőtt azonban magunk kezdenénk öngyógyításba és kezelésbe érdemes kikérni orvos véleményét
A különböző HPV vírusok eltérő megbetegedést okozhatnak. A 6-os és 11-es típus például a szemölcsök, kialakulását okozzák, tekintettel arra, hogy ezek jóindulatú elváltozások alacsony kockázatú fertőzésnek /low risk infectio/ is nevezik. A 16-os és 18-as, valamint a 31-es és 33-as típus már a rákos, rosszindulatú elváltozásokban mutatható ki, ezért ők a magas kockázatúak (high risk HPV). Szóval nem mindegy, hogy rákot okozható vírus van-e a szervezetünkben vagy sem.

Férfiak! A köztudatban csak a nők szerepelnek, mint veszélyeztetet csoport, jó tudni, hogy a HPV 16-os típusa, mely a legveszélyesebb nemcsak méhnyakrákból, hanem végbélnyílás rákból, péniszrákból és szájüregi rákból is kimutatható. Nők! A méhnyak rákban szenvedő nők férfi partnereinek 70 %- ban a péniszükön a HPV kimutatható! Tehát a HPV vírusfertőzést mindkét nemnek érdemes komolyan venni!


Bejelentkezéshez kérjen időpontot: 06 (30) 651 2686 vagy 06 (1) 782 8583
Ha kérdése van:
Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Látogatottság

Oldalainkat 33 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: