Beöntés

Kedves Olvasónk!


A beöntés nem egy új keletű módszer az egészség megőrzésre használt módszerek palettáján. Már az egyiptomiak is használták az egészség megőrzésére és a káros anyagoktól való megszabaduláshoz,

Különböző biológiai irányzatok orvosai folytattak már a múltszázadban béltisztítást. 1954-ben egy tübingeni professzor egész könyvet írt a béltisztítás egészség megőrző és rendező szerepéről. Tapasztalatai szerint sokféle megbetegedés kedvezően befolyásolható volt a béltisztító kúrák hatására. A módszer támogatói ezt elsősorban a salaktalanító hatásnak illetve a bélrendszer vegetatív idegrendszerrel és immunrendszerrel összefüggő szerepével magyarázzák.

Mielőtt azonban belemélyednénk a beöntés procedúrájába és akár káros szenvedélyünkké válna, érdemes mindenféleképpen kivizsgáltatni bélszakaszainkat szakorvossal. Nem ajánlott akkor, ha előzőleg daganat miatt operálták a beteget és esetleg bélszűkület van, vagy ha sugárkezelés miatt elvékonyodott volna a nyálkahártya, mert a beöntő cső megsértheti vagy akár átszúrhatja a belet. Nem szabad alkalmazni gyulladt nyálkahártyájú bélben sem. Vigyázni kell a vitamin és ásványi anyag tartalomra a szervezetben, mert a sorozatos beöntéssel hiányállapotot idézhetünk elő. A rendszeres beöntés tönkreteheti a bélbolyhokat illetve a bél baktérium törzseket..

Ha a páciensnek semmi kontra indikációja nincs, akkor a heti 2 alkalommal végzett beöntésnek nincsenek mellékhatásai, de ennél többször a fent említett mellékhatások miatt nem szabad végezni.

Az esetleges bélflóra hiányt mindenképpen pótoljuk probiotikummal. Az így megtisztított bélnyálkahártyán talán még jobban megtelepednek a jótékony bifidobacterium törzsek.

Támogathatja még a béltisztítást néhány napos lé kúrával, de fontos a mindennapos meleg vegyes étrend fogyasztása, ahonnan nem hiányozhat a leves és a zöldségek rendszeres fogyasztása sem. Érdemes olyan ételeket fogyasztani és beépíteni a mindennapokba, melyek energiával is feltöltenek, mint pl.: spenót, olajos magvak, zabpehely, joghurtok stb. Gyógyteák is segíthetnek a béltisztításban.

Lefekvés előtt vagy kezelés után érdemes meleg pakolást alkalmazni a hason. Ez javítja a bél izmait és a keringést.

Remélem sikerült megnyugtatni Önt a mértékletes beöntéssel kapcsolatban, hogy ezt megfontolva, semmilyen káros mellékhatása nincs . Egészségére kívánjuk.


Dr. Márián Alexandra

Belgyógyász, homeopata szakorvos

Megjelent: Nők Lapja Egészség magazinLátogatottság

Oldalainkat 44 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: