Ha beköszönt az allergia! Segít a homeopátia!


Lassan itt van ismét az allergia szezon.
Aki allergiás tudja, hogy milyen idegtépő tud lenni ez a betegség, és mindent megtenne azért, hogy legyen végre egy olyan év, és legyen már egy olyan módszer, ami enyhíti a kínjait.

Van egy jó hírünk!

Nem kell tovább szenvednie az allergia kínzó tüneteitől!

Rendelőnkben az egész szervezetet, türelmesen, holisztikusan kezeljük és nemcsak a "jéghegy csúcsát", a tüneteket kezeljük!
Az allergia kezelése komplexen történik, hogy ne csak a tüneteket szüntessük meg, hanem a zavart kiváltó okokat.

Végre elérhető egy olyan tavasz és nyár, amikor allergia már csak egy rossz emlék lesz!

Hogyan és miért alakul ki?


Az allergiások száma hazánkban is fokozatosan növekszik, szinte nincs olyan család, ahol ne fordulna elő valamilyen formában a betegség. Különböző életszakaszokban alakulhat ki, gyermekkortól kezdve egészen az idős korig, bármikor. Jogosan merül fel a kérdés: „Miért éppen akkor, és milyen változás hatására jelennek meg a tünetek?”. A válasz roppant egyszerű, az allergének a környezetünkben már korábban is ott voltak, de valami megváltozott szervezetünkben, és így az addig ártalmatlan anyagokra az immunrendszerünk túlérzékenységi reakcióval válaszol. A túlzott védekező mechanizmus életbelépését különféle gócok, gyulladások (mandulagyulladás, arcüreggyulladás, izületi gyulladás,…), stresszhelyzetek, kimerültség, lelki tényezők okozhatják genetikai hajlam megléte esetén.


Kiváltó okok és tünetek


Az allergia érintheti a légutakat, a bőrfelszínt és az emésztőrendszert is. Szénanátha esetén a pollenek, kora tavasztól késő őszig irritálják az alsó és felső légutak nyálkahártyáit, tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, vagy súlyosabb esetben asztmás roham (köhögés, sípoló légzés, fulladás) képében jelentkezve. A február végén nyíló mogyoró után a koránvirágzó fák következnek (pl. éger), majd májusban a nyírfa, nyárfa, nyár elejétől a fűfélékre, gabonákra lehet számítani és augusztustól késő őszig a legerőteljesebb tüneteket okozó parlagfű, fekete üröm keserítheti meg az allergiások életét. Az előbb említett szezonális allergének mellett egész évben problémát okozhatnak az állati szőrök (kutya, macska), a poratka és a penészgomba által kiváltott tünetek.

A hetekig, hónapokig tartó panaszok miatt feszültté, ingerlékenyebbé válhat az érintett, nem tud kellőképpen pihenni, koncentrálóképessége csökken, fáradtsága egyre fokozódik, immunrendszere még inkább kimerül.

Megemlíteném a keresztallergia fogalmát, mely az időszakosan jelenlévő pollenek és bizonyos ételek közötti reakcióra utal: pl. a parlagfűre allergiás személy, ha görögdinnyét eszik tüsszögése, orrfolyása, orrdugulása fokozódhat. Az ételallergia gyermekkorban gyakrabban fordul elő, leginkább a tej, tojás, eper, málna, olajos magvak (dió, földimogyoró) okozzák a tüneteket. Szerencsésebb esetben kinövik, máskor egy életen át megmaradhat. Viszketés, csalánkiütés, száj-, nyelv- és torokzsibbadás, esetleg ödéma jelenik meg röviddel az étel elfogyasztása után, de előfordulhat hasi fájdalom, hasmenés is.

A szénanátha és az ételallergia mellett harmadikként a bőrallergiát ismertetném, mely ekcémás elváltozásokat is okozhat. Ilyenkor a bőr piros, viszket, érdessé válik, hámlik, megvastagszik. Bizonyos fémek (pl. nikkel), ékszerek, gyűrűk, övcsatok szintén okozhatnak hasonló tüneteket. A jótékony napsugaraknak is vannak káros hatásai – mindig csak megfelelő védelem mellett (magas faktorszámú napozókrém, kalap-sapka, ...) szabad napozni, a kora délutáni órákat kerülni kell. Egyre több embernél lép fel már a tavaszi első, erőteljesebb napsütés által kiváltott napallergia, melynél a bőr viszket, pirossá válik, felhólyagosodik, vagy csalánkiütések jelennek meg.Kivizsgálás, terápia


A leírtakból látható, hogy milyen sokféle allergén létezik, milyen változatos klinikai képben mutatkozhat meg egy-egy allergiás reakció, mely lehet átmeneti vagy hosszan tartó, enyhe tünetekkel járó, vagy életveszélyessé váló, mint például az anafilaxia. Rendelőnkben a Voll-féle elektro-akkupunktúrás készülék segítségével a szervezet energia egyensúlyát gyengítő gócokat tudjuk megállapítani. A rendelésen nagyon sok, azonos problémával küzdő páciens jelenik meg, de a hasonló tünetek hátterében különböző okok állhatnak, ezért a gyógyulás érdekében egy személyreszabott, kitesztelt homeopátiás-izopátiás kezelést javaslunk.

Terápiás lehetőségek: Alternatív-homeopátiás kezelés mellett alapvető fontosságú a környezetben lévő provokáló tényezők kerülése, s ajánlott az allergiás szezonban a gyakori hajmosás, zuhanyozás, lehetőség esetén tengerparti nyaralás, mely pollenszegény környezetet biztosít a kritikus időkben. Plüss játékokat és élő állatokat nem szabad tartani abban a lakásban, ahol allergiás személy él. A kiszáradt, gyulladt bőrt megfelelő bőrvédő krémmel is szükséges kezelni. Az előzőekben említett környezeti változtatásokon kívül a szervezet belső egyensúlyát is biztosítani kell, az immunrendszer erősítésével, a belső harmónia megteremtésével.

Vajon mi az, ami elindíthatta az allergiás reakciót Önnél, miért változott meg az immunválasz szervezetében? Gondolkodjon el rajta!A vizsgálat tartalmazza:
EAV-diagnosztikai és belgyógyászati vizsgálat
A vizsgálat tartalmazza a szervezet teljes állapotfelmérését.
Eltérés esetén a személyre szabott terápiához szükséges
homeopátiás, izopátiás szereket INGYEN biztosítjuk 5-6 hétre.
A vizsgálat időtartama 90 perc

A vizsgálat ára: 26.000 Ft

További információ az allergiáról:

http://www.aximedica.hu/allergiakezelese

Látogatottság

Oldalainkat 34 vendég böngészi

Simple File Upload v1.3

Uploading...
Please Wait!
Choose a file to upload
 
Refresh Captcha
Code: